20 de juny de 2011
20.06.2011
Catàstrofe nuclear al Japó

La refrigeració dels reactors de Fukushima començarà dilluns

TEPCO està solucionant els problemes de l'operació de descontaminació de les aigües dels contenidors

20.06.2011 | 10:29
Operaris de TEPCO a Fukushima.

La Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO) ha anunciat que no començarà les operacions de refrigeració dels reactors afectats de la central nuclear de Fukushima-1 fins al dilluns perquè està solucionant el problema que va paralitzar l'operació de neteja destinada a descontaminar les piscines d'aigua radioactiva de la central dissabte.

El sistema de descontaminació, que va començar a funcionar a ple rendiment a les 20 hores (13 hores a l'Espanya peninsular) de divendres va haver de ser cancel·lat a les 00.54 hores (17.54 hores a l'Espanya peninsular) de dissabte a causa de l'inesperat increment dels nivells de radiació.

Fonts oficials de la companyia havien informat que diverses piscines d'aigua radioactiva corrien el perill de veure's superades i vessar el seu contingut al mar en menys d'una setmana si no és que s'hi prenguessin accions urgents.

Des de fa mesos els operaris vessen unes 500 tones d'aigua per refredar els reactors de la central i evitar-hi una nova emissió de partícules radioactives a l'atmosfera. Tot i això, aquest sistema ha fet que l'aigua contaminada s'acumuli en la mateixa proporció.

Abans d'estudiar l'opció de netejar l'aigua, les autoritats japoneses van abocar unes 10.000 tones de líquid radioactiu a l'oceà Pacífic, que va suscitar les crítiques de la Xina i Corea del Sud pels possibles danys a la fauna i flora marines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema