Segueix-nos a les xarxes socials:

Almenys 60 morts en un atemptat contra un hospital de l'Afganistan

L'atac va tenir lloc dos dies després que els EUA anunciessin la retirada de 33.000 soldats en 15 mesos

Un mínim de 60 persones van morir i desenes més en van resultar ferides en un atemptat amb cotxe bomba perpetrat ahir contra un hospital d'Azra, a la província de Logar (est), segons va informar la cadena britànica BBC la qual va citar les autoritats locals.

La majoria de les víctimes eren civils i la xifra final de morts podria augmentar, ja que molts dels ferits es trobaven en situació crítica, segons va informar un portaveu de l'administració provincial, Din Mohammad Darwaish.

En el moment de l'atemptat es congregaven a l'hospital nombrosos pacients per rebre el seu tractament setmanal, la majoria dones i nens, va afirmar Darwaish."L'objectiu de l'atemptat no és clar, però el que sí és obvi és que l'hospital ha estat atacat i que hi han mort civils", va assegurar. El mateix Darwaish va indicatrque podria haver-hi més víctimes sota les runes. Els equips de rescat van trebarllar durant tot el dia al lloc de l'atemptat perpetrat, segons les autoritats, pels talibans.

Tot i això, un dels portaveus habituals dels talibans, Zabihulà Mujahid, es va posar immediatament en contacte amb els mitjans per assegurar que el grup no tenia cap relació amb aquest atemptat i recordar que els talibans mai ataquen hospitals.

Un corresponsal de la BBC, Bilal Sarwary, va explicar des de Kabul que a Azra no hi ha pràcticament presència del Govern del país. A la regió, situada prop de la frontera amb el Pakistan, actuen diversos grups de contrabandistes i guerrillers insurgents.

"Per a nosaltres és clar que és una acció realitzada per invasors estrangers que acusen els talibans per facilitar el traspàs de la seguretat del país a les forces de seguretat afganeses", va dir Mujahid. És el segon atemptat amb què els insurgents afganesos neguen tenir cap relació en les últimes hores.

Primer atac el divendres

Divendres a la tarda, un atac va acabar amb la vida d'almenys nou civils, entre ells una nena, i un policia quan una bicicleta bomba va esclatar davant d'un lloc de gelats al districte de Khanabad, a la nord província de Kunduz.

Aquests dos atemptats, que es van cobrar la vida a desenes de civils, es va produïr només dies després que els EUA anunciés el seu pla per a l'inici de retirada de les tropes, que preveu la sortida de 33.000 soldats nord-americans en els pròxims 15 mesos.

Prem per veure més contingut per a tu