L'espanyol mort a l'atemptat perpetrat aquest dimarts a la nit per la insurgència talibà contra l'hotel Intercontinental de Kabul és Antonio Planas, un pilot civil de 54 anys que treballava per a l'aerolínia turca Saga, que presta serveis per a una companyia afganesa, segons fonts del govern espanyol.

Per la seva banda, la ministra d'Afers Estrangers i de Cooperació, Trinidad Jiménez, ha confirmat que el Ministeri sap "des de la matinada que hi ha un ciutadà espanyol" entre les víctimes de l'atemptat. La ministra ha precisat als passadissos del Congrés dels Diputats que "és l'Ambaixada espanyola la que s'està ocupant de tot".

"El que hem de fer primer és trobar a la família per comunicar-l'hi. No podem donar cap dada fins que no parlem amb la família, que és la primera que ha de tenir la informació", ha assenyalat.

L'últim balanç de víctimes divulgat per les autoritats afganeses parla de 16 morts, sis talibans i deu civils. La policia està registrant l'edifici per determinar si hi ha més víctimes, segons ha informat a Reuters el cap de la policia de Kabul, Ayoub Salangi.

L'atac va començar a última hora de dimarts, quan un grup talibà va assaltar l'hotel armat amb llançagranades. Durant cinc hores, les forces de seguretat afganeses van lluitar contra els insurgents, amb el suport d'helicòpters de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat a l'Afganistan (ISAF).

L'hotel Intercontinental, ubicat en un turó, és un dels més importants de Kabul. Els seus hostes acostumen a ser ciutadans occidentals, pel que està summament protegit.