Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben 80 cadàvers en un riu amb signes de tortura i les mans lligades a Síria

Un grup islamista anuncia que ha pres el control de la presó d'Idleb després de dies de combats

Troben 80 cadàvers en un riu amb signes de tortura i les mans lligades a Síriathomas rassloff/efe

Uns 80 cadàvers sense identificar van ser trobats al riu Queiq, que travessa la ciutat siriana d'Alep, al nord del país. La Comissió General de la Revolució Síriana va afirmar que la majoria dels cossos presentaven senyals de tortura i les mans lligades. Alguns cadàvers tenien trets al cap i les edats de les víctimes oscil·len entre els 20 i els 30 anys.

Els rebels van explicar, a més, que nou persones van morir, entre elles quatre menors i tres dones, pels bombardejos de les forces del règim a la localitat de Safira, a la perifèria d'Alep. Almenys 60.000 persones havien perdut la vida en el conflicte sirià des del març de 2011 fins el novembre de 2012, segons les darreres dades de l'ONU.

Per altra banda, el grup islamista Brigades dels Lliures del Sham, integrant de l'autoanomenat Front Islàmic Sirià (FIS), va anunciar que ha pres el control de la presó central d' Idleb (nord), en un comunicat difós en Facebook. "Gràcies a Al·là, ha estat alliberada la presó central d'Idleb i ara està sota el control dels mujahidins (guerrers sants) després d'un llarg setge", va afirmar l'organització.

No obstant això, l'opositor Observatori Sirià de Drets Humans va assenyalar que encara queden efectius del règim a la presó, tot i que que va assegurar que les Brigades dels Lliures de Sham, en col·laboració amb els Falcons del Sham, havien pres gairebé el seu control total.

Les forces progovernamentals van bombardejar el centre penitenciari i s'escoltaven trets als seus voltants. Membres de les tropes del règim s'han retirat d'algunes parts de la presó acompanyats per un nombre indeterminat de presos.

Les Brigades dels Lliures de Sham van informar el passat dia 25 que havien assaltat el presidi, en el qual asseguraven que hi havia centenars de detinguts torturats a mans d'oficials dels serveis secrets.

En un altre ordre de coses, el president dels Estats Units, Barack Obama, va atorgar 155 milions de dòlars addicionals en ajuda humanitària a Síria per als afectats per la guerra civil que viu el país i els refugiats que han hagut de fugir a causa de la violència. "Durant gairebé dos anys, el règim de Bashar Al Assad ha mantingut una guerra brutal contra el poble sirià, ha assassinat homes innocents, dones i nens a les seves llars, a les cues per comprar el pa i a les universitats", va afirmar el president nord-americà.

Per part seva, la Comissió Europea (CE) va anunciar que aportarà 100 milions d'euros addicionals en ajuda humanitària per respondre a la crisi a Síria, que se sumaran a altres 100 milions ja desemborsats des de l'inici del conflicte. La comissària de Cooperació Internacional, Kristalina Georgieva, viatjarà fins a Kuwait, on avui prometrà el nou paquet de recursos durant una conferència organitzada per l'ONU amb l'objectiu de reunir suports per a Síria.

Prem per veure més contingut per a tu