El polític del Partit Popular Esteban Gonzáles Pons va acusar Aleix Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, d'abandonar el PP "fent mal" en decidir incorporar-se a la força política Vox. El diputat del PP va destacar les diferències entre la decisió de Vidal-Quadras d'abandonar el PP i la renúncia de Mayor Oreja a encapçalar les llistes per a les eleccions europees: "si no estava d'acord amb el PP podia haver marxat fa dos anys", va afirmar referint-se a Vidal-Quadras.

Paral·lelament, la cúpula del PP va minimitzar les esquerdes que pugui provocar en el partit la decisió de Jaime Mayor Oreja de no tornar a encapçalar la candidatura de les eleccions europees, una notícia que ha causat sorpresa entre nombrosos càrrecs populars. Les reaccions a l'anunci de Mayor Oreja van ser nombroses, començant per la de la direcció dels populars, i la secretària general, María Dolores de Cospedal, va negar que hagi de fer mal al partit: "Jo no entenc que sigui un problema, és una forma diferent de continuar".

També va rebutjar Cospedal que Jaime Mayor Oreja sigui un "vers solt" dels populars, perquè segons va destacar "mai" ho és algú que exerceix de portaveu del partit al Parlament Europeu i que forma part del comitè de direcció, on seguirà fins després dels comicis de maig.

"Diferents sensibilitats"

"En un partit tan gran com el PP hi ha diferents sensibilitats en moltes coses, però les qüestions bàsiques les compartim tots, a partir d'aquí les formes, més enllà dels objectius, poden ser diferents per a uns i per a altres", va assegurar la secretària general del PP.

L'única dirigent popular que sí va vincular públicament la decisió de Mayor Oreja amb les seves diferències amb el Govern i la cúpula del PP i en concret en matèria de política antiterrorista, va ser Esperanza Aguirre. "És una decisió que diu molt d'ell perquè ell considera que té una idea diferent del final d'ETA que la que té el Govern, i que li seria difícil defensar la seva idea en la campanya electoral", va afegir Aguirre.