El PSOE portarà al seu programa de les eleccions autonòmiques de maig propostes com que es garanteixi l'educació de 0 a 3 anys, que els governs regionals siguin paritaris i que no es duguin a terme desnonaments sense que es doni una alternativa a les famílies per reestructurar el seu deute.

Crear portals de transparència autonòmics per combatre la corrupció, habilitar un fons d'ajuda a l'ocupació per a majors de 45 anys i rebutjar de les prospeccions petrolíferes són algunes altres de les mesures que els socialistes defensaran en els comicis de maig.

El paquet de propostes, en total disset, va emanar de la conferència autonòmica del PSOE, en matèria de regeneració democràtica, política econòmica i defensa dels serveis bàsics.

Per combatre la corrupció, el PSOE és partidari que els portals de transparència autonòmics també s'estenguin als ajuntaments, oferint informació detallada de tots els contractes que se signin i els pagaments que es vagin fent. Els socialistes es comprometen amb el fet que els seus governs autonòmics siguin paritaris perquè es visualitzi encara més la presència de la dona en la primera línia política.

En matèria d'ensenyament, destaca ampliar el dret a l'escolarització als nens de 0 a 3 anys, la qual cosa suposaria que qualsevol persona pugui disposar d'una educació "de forma assequible, acceptable i accessible" durant 15 anys. En l'àmbit universitari, s'aprovaran beques perquè tots els estudiants que estiguin en atur i manquin de recursos econòmics puguin cursar màsters universitaris.

El PSOE es compromet a suprimir els copagaments sanitaris, a "eliminar les barreres d'accés" al sistema públic de salut per motius econòmics, a engegar una estratègia de preus per facilitar l'accés a les teràpies innovadores, i a reduir les llistes d'espera per accedir a l'atenció a la dependència.

L'apartat econòmic inclou la creació d'un fons autonòmic, amb el 2% del pressupost de cada comunitat, per a la creació directa de llocs de treball, programes de tornada dels joves que han hagut d'emigrar per la crisi, i la recuperació del gravamen efectiu en la imposició sobre successions i donacions.