Si se celebressin avui eleccions generals Podem obtindria un 23,9 dels sufragis i se situaria en la segona posició per davant del PSOE, amb un 22,2 per cent, mentre que en el primer lloc en estimació de vot es manté el PP, amb un 27,3 per cent, segons l'enquesta de gener del CIS.

El baròmetre, realitzat entre el 2 i el 12 del passat mes de gener, consolida la caiguda del PSOE, que perd 1,7 punts des de l'anterior sondeig amb intenció de vot, publicat a l'octubre, quan es mantenia en el segon lloc amb un 23,9 per cent dels vots, mentre el PP conserva la primera posició, encara que passa de 27,5 al 27,3 en aquesta última enquesta.

No obstant això, ja en els dos anteriors sondejos Podem era la primera força política en vot directe per davant de PSOE i PP, situació que es manté en el sondeig de gener, en el qual el partit de Pablo Iglesias és citat per un 19,3 per cent, seguit del Partit Popular, amb el 12,9 (1,2 més que a l'octubre), i el PSOE, amb un 12,4, que perd 1,9 punts.

En el vot directe s'amplia la bretxa entre Podem i els dos principals partits del país, ja que avança al PP en 6,4 punts i al PSOE en 6,9.

Per contra, segons el Centre de Recerques Sociològiques, altres forces que en anteriors enquestes havien sofert una important perduda de suports recuperen una mica al gener.

És el cas d'Izquierda Unida o Unión, UPyD, que passen d'un 4,8 a un 5,2 (IU), i d'un 4,1 a un 4,6, el partit de Rosa Díez.

Una altra important pujada és la que aconsegueix el partit Ciutadans d'Albert Rivera, que passa del 2,1 de l'enquesta d'octubre a 3,1 per cent al gener.

Just el cas invers és el de CiU, que perd vuit dècimes i es queda en un 3 per cent en l'estimació de vot del CIS.

Important caiguda també d'Esquerra Republicana, que passa del 2,3 per cent d'octubre a un 1,6 al gener, i de Compromís, que perd gairebé la meitat dels seus suports i es queda en un 0,6 per cent.

Altres forces polítiques més petites experimenten lleus variacions, com el PNB, que passa de l'1 per cent al 0,7; el BNG, de 0,4 a 0,5; Coalició Canària, del 0,3 al 0,5, o Amaiur, que puja una dècima i es queda en un 1 per cent.

Geroa Bai, que en l'anterior enquesta no obtenia representació segons el CIS, aconsegueix al gener un 0,2 per cent, avançant a UPN i a Fòrum Astúries (0,0 i 0,1, respectivament).

Segueixen sent molts (un 20,8 per cent) els ciutadans que reconeixen que no saben que votarien i un 13,6 per cent diu que s'abstindrà, 2,1 punts menys que a l'octubre.