L'eurodiputada i secretària de Rescat Ciutadà del Consell de Coordinació de Podem, Tania González, va qüestionar la detenció duta a terme a Veneçuela de l'alcalde de Caracas, Antonio Ledezma, en assegurar que a la seva formació no li "agrada" que s'arresti alcaldes o càrrecs polítics "a cap país ni a cap lloc del món".

Així ho va posar de manifest durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiva de Podem, en ser preguntada sobre la detenció de l'alcalde metropolità de Caracas, Antonio Ledezma, i sobre el fet que el líder de l'oposició a Veneçuela, Leopoldo López, porti un any a la presó.

D'aquesta manera, a diferència d'altres ocasions en què s'ha preguntat els dirigents de Podem pels arrestos duts a terme a Veneçuela, González no va eludir pronunciar-se i va assenyalar que a Podem no li "agrada" que aquest tipus de fets es produeixin.

"Sobre el tema de Veneçuela, entenem que no ens agrada que s'arresti alcaldes o càrrecs polítics a cap país ni a cap lloc del món", va afirmar, per defensar així mateix que "qualsevol procés judicial que estigui relacionat amb un càrrec polític" ha de passar "per la màxima transparència, la màxima celeritat i les màximes garanties processals".

El silenci de Monedero

El secretari de Procés Constituent i Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, va ser preguntat per aquesta mateixa qüestió el passat divendres, però sí va eludir pronunciar-se, argumentant que la seva compareixença aquell dia tenia com a objecte aclarir els seus treballs de consultoria per al Banc de l'ALBA.

No obstant això, sí va assenyalar que pel que fa a aquest assumpte cal "confiar en la justícia i en l'Estat de Dret". "A tots els llocs demano que les lleis es compleixin, les que siguin i les que portin al resultat que sigui", va afegir.

González va dir que el partit dóna per tancat el "tema" relacionat amb els treballs d'assessoria de Monedero després de les explicacions públiques que ell mateix va oferir divendres. Segons l'eurodiputada, s'han ofert els aclariments que havien d'oferir-se amb "intensitat" i "exhaustivitat", i l'únic que es podria "atribuir com un error" és que es podien haver donat abans. Tot i això, va justificar el retard en què eren explicacions "molt importants".