Malgrat l'horror i al drama que deixa l'accident d'avió a França de l'Airbus A320, aquest sinistre deixa també petites històries miraculoses. És el cas, per exemple, de l'equip de futbol de la tercera divisió sueca Dalkurd FF de Borlänge, els membres del qual es van salvar miraculosament de l'accident aeri dels Alps francesos en canviar de vol en l'últim moment, quan la plantilla estava ja a l'aeroport de Barcelona.

Els jugadors, que havien passat uns dies concentrats a Barcelona, ??tenien bitllets per viatjar des de l'aeroport del Prat a Düsseldorf, i des d'allà connectar amb un altre avió que els portaria a Suècia, ha informat el diari francès "L'Équipe".

Però els esportistes, majoritàriament d'origen kurd, van considerar que l'espera en trànsit a l'aeroport de Düsseldorf era massa llarga i van decidir canviar els seus passatges a l'avió de l'aerolínia Germanwings per les últimes places disponibles en tres vols amb destinació a Munic.

Van evitar així perdre la vida en aquest fatídic vol, que va acabar estavellant-se en els Alps francesos per causes encara desconegudes causant la mort de tots els seus ocupants, 144 passatgers i 6 membres de la tripulació.

"A tots els que han intentat contactar amb nosaltres en les últimes hores, estem bé i a casa", va publicar en el seu compte de Twitter el porter del Dalkurd FF, Frank Pettersson. El director esportiu del club, Adil Kizil, va confirmar que van canviar de vol en l'últim moment.

"Hi havia quatre avions que han sortit a aquesta hora i que volaven cap al nord, passant per sobre dels Alps. Quatre avions i nosaltres teníem jugadors en tres d'ells. Es pot dir que hem tingut veritablement molta, molta sort", ha comentat Kizil en declaracions que recull "L'Équipe".

Els altres passatgers salvats per un 'àngel'

Tampoc podrà oblidar mai la data d'aquest dimarts l'empresari David Cabanes, que tenia previst volar en el vol de Germanwings estrellat però finalment va optar per avançar el viatge 24 hores. Cabanes va explicar que tenia prevista una reunió de treball el dimarts, però finalment un dels presents els va comunicar que no podria assistir i va optar per avançar el vol 24 hores. Així, aquesta decisió d'última hora li va salvar la vida.

Una cosa semblant li va passar a Manuel Blasco, propietari d'una empresa que tenia un estand a la fira d'alimentació Anuga Food Tech de Colònia, a mig centenar de quilòmetres de Düsseldorf. Ell era un altre dels passatgers que havia de volar a l'Airbus A320 que es va estavellar a Los Alps, però a última hora la seva dona el va convèncer per canviar el vol perquè es trobava indisposat i amb febre.

També el ciutadà brasiler resident a Barcelona Rafael Rebello és viu de miracle. Segons ha revelat al diari O'Globo, aquest dimarts tenia previst viatjar a Alemanya en el vol sinistrat per assistir a una reunió de treball. Quan es disposava a comprar el bitllet, va veure que el preu havia augmentat i que arribaria molt just de temps a la reunió, pel que va decidir volar amb una altra companyia, una decisió que li ha permès seguir amb vida.