18 de juny de 2015
18.06.2015

Urdangarin ingressarà 2,3 milions al jutjat després de la venda de la casa

La quantitat de 6,9 milions establerta per a l'operació s'ha vist reduïda en més de 3.000 euros

18.06.2015 | 00:00

Iñaki Urdangarin va comunicar al jutge del cas Nóos, José Castro, que, després de la venda del seu habitatge al barri barceloní de Pedralbes, ingressarà al compte del jutjat els diners compromesos i autoritzats pel magistrat (2,3 milions) per afrontar la fiança de responsabilitat civil que hi ha sobre ell.
En un escrit registrat al matí al jutjat, la defensa d'Urdangarin va informar que s'ha executat l'operació de venda de l'habitatge i va anunciar que ingressarà l'acordat, si bé la quantitat inicialment prevista s'ha vist reduïda en més de 3.000 euros pels interessos derivats de la hipoteca, a causa del temps transcorregut des que van comprometre la venda.
El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) va informar que el jutge Castro donarà trasllat a les parts de l'escrit i l'incorporarà a la peça de responsabilitat civil d'Urdangarin en el cas Nóos. El magistrat va imposar al marit de la Infanta una responsabilitat civil de 13.646.950 euros en l'acte d'obertura del judici oral.
El passat 27 de gener, Urdangarin va sol·licitar al jutge Castro que alcés l'embargament que hi havia sobre el xalet de Pedralbes davant la possibilitat de vendre'l per 6,9 milions d'euros, amb el compromís de destinar 713.988 euros al compte del jutjat per la responsabilitat civil fixada pel jutge per a ell en el cas Nóos, i 967.693 de la Infanta, així com d'altres quantitats a saldar un crèdit i el pagament d'impostos.
Castro va acceptar el preu de venda i la cancel·lació de la hipoteca que hi havia sobre l'habitatge, però va rebutjar que es destinessin 437.215 euros a cancel·lar un préstec addicional i gairebé 254.000 euros a saldar un deute amb l'Agència Tributària corresponent a l'IRPF del 2009 d'Urdangarin.
Finalment el jutge va autoritzar la venda el març passat, després que la Infanta i Urdangarin registressin un escrit comprometent-se a consignar en el compte del jutjat 2,3 milions d'euros del benefici de la venda per cobrir part de les fiances que els reclama a tots dos en concepte de responsabilitat civil, que sumen 16,3 milions d'euros.
L'Audiència va ratificar les esmentades condicions el passat 5 de juny i tres dies després Castro va sol·licitar formalment al Registre de la Propietat número 8 de Barcelona que cancel·lés l'embargament sobre l'habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook