Segueix-nos a les xarxes socials:

el picasso suís de botín

el picasso suís de botín

Tot i tractar-se d'una família exemplar, els Botín entretenen periòdicament la parròquia amb peripècies truculentes de fulletó. L'episodi dels centenars de milions a Suïssa, que el clan va oblidar declarar, demostra que els banquers són tan inexperts en fiscalitat com les Infantes. Ara, un retrat de Picasso propietat de Jaime Botín ha estat confiscat a Còrsega quan viatjava camí de la mateixa Suïssa d'abans, al iot familiar. Valorat en 25 milions, l'Audiència Nacional havia prohibit la sortida d'Espanya d'una obra «única». La intercepció va ser duta a terme per duaners francesos, potser perquè altres policies més properes havien aplicat la doctrina Botín/Borbó.

Tots voldríem ser Botín, però no sé si el país s'ho podria permetre. Davant de l'obsessió financera de Don Emilio, el seu germà Jaime encarnava l'opció bohèmia. La seva passió cultural ens permetia admirar-lo sense cauteles, era el banquer favorit dels profans. En el llegendari Jessica/Adix on s'escapolia el picasso de l'etapa suïssa, el prohom es consagra a la filosofia i a la ciència d'alta volada, les seves aspiracions artístiques queden acreditades en l'incident. A més, des del seu iot llançava missatges d'alta densitat ètica en una ampolla. «Es poden suportar moltes coses, però no es pot suportar el mal exemple. El problema està en el col·lapse ètic d'una societat on no només s'ha estès la corrupció, sinó que sembla que no importa».

Abans-d'ahir, el discurs de Jaime Botín orbitaria en l'esfera de Podem i ens enorgulliria la seva exemplaritat financera. Avui tenim dret a expressar alguna reserva. Des del punt de vista metodològic, queda clar que la seva prosa pedagògica i provada neix de la contemplació pausada d'un picasso bastant mediocre en relació amb el seu preu. Tots escriuríem millor amb un quadre del malagueny davant. Més encara, no necessitaríem escriure si poguéssim revendre'l a Suïssa. Les tribulacions de l'altre Botín ens il·lustren sobre els maldecaps que ocasiona el manteniment dels preus artificials del mercat de l'art. És una altra raó per celebrar agraïts que en Jaime es sacrifiqui per nosaltres. A Suïssa.

Prem per veure més contingut per a tu