Segueix-nos a les xarxes socials:

Una associació de la Guàrdia Civil assegura que Rato no va denunciar amenaces

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va expressar el seu "desconcert" per la justificació oferta pel ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per reunir-se amb Rodrigo Rato, ja que "no hi ha constància" que l'expresident de Bankia hagi presentat una denúncia per sentir-se intimidat.

En un comunicat, l'AUGC va lamentar que Fernández Díaz "utilitzi diferents criteris per mesurar les amenaces rebudes per dos ciutadans espanyols", en referència a les que -va assegurar- pateix un guàrdia civil, "la tasca del qual va servir per desarticular una banda criminal", i que -va sostenir- han estat obviades, davant de les que, segons sembla, ha rebut Rato.

El ministre d'Interior va assegurar al Congrés que es va reunir al seu despatx amb Rato perquè aquest li va expressar la seva preocupació per la seva seguretat i la de la seva família, ja que rep amenaces i ofenses, verbals i a les xarxes socials.

Segons l'AUGC, mentre no hi ha constància que Rato "hagi presentat cap denúncia per sentir-se intimidat", sí que hi ha proves que certifiquen que l'agent "ha patit amenaces greus i serioses", que ha comunicat a la cadena de comandaments de la Guàrdia Civil, sense que hagin estat ateses.

El PP va donar "per tancada" la polèmica sobre la reunió, segons va assegurar la vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, que va destacar l'actitud de "transparència" del ministre.

El PSOE considera que les explicacions ofertes pel ministre d'Interior no han "tancat l'escàndol" i, per això, va insistir que l'única forma de fer-ho és amb la seva dimissió. La portaveu del Comitè Electoral del PSOE, María González, va assegurar que la compareixença va ser "fallida".

Prem per veure més contingut per a tu