Segueix-nos a les xarxes socials:

La dona que no va enderrocar la casa que té en un espai protegit, a la presó

La Fiscalia va demanar dissabte al jutjat que Josefa, que té cinc persones al seu càrrec, no fos engarjolada

La veïna de Fuerteventura Josefa Hernández va entrar finalment a la presó per no haver enderrocat la casa que va construir fa més d'una dècada en un espai protegit, mentre creixen les veus que se sumen a la petició que se li concedeixi un indult que «faci Justícia».

Aquesta dona de 62 anys, amb dos fills i tres néts menors d'edat al seu càrrec, va ingressar a la presó de Tahíche, a Lanzarote, per complir la condemna que li va imposar el 2012 un Jutjat penal de Puerto del Rosario: sis mesos de presó, 700 euros de multa (ja pagats) i la demolició de l'habitatge que va aixecar en uns terrenys heretats de la seva família al Parc Rural de Betancuria.

L'«àvia de Fuerteventura», com ja se la coneix, havia d'haver entrat a la presó divendres passat, però va patir un desmai quan es dirigia al centre penitenciari, fruit de l'ansietat i d'una pujada de tensió, i va acabar a les urgències de l' hospital de l'illa.

Per a ella i la seva família, el cap de setmana va ser llarg, amb un constant anar i venir de l'hospital amb brots d'ansietat, amb el seu quadre d'hipertensió i diabetis donant ensurts i, sobretot, amb la incertesa de si podria arribar resposta a algun dels recursos que demanaven suspendre la seva entrada a la presó.

Petició del Cabildo

A mig matí d'ahir, la Junta de Portaveus del Cabildo de Fuerteventura va demanar de manera unànime que no entrés a la presó, que se li concedeixi l'indult i que es busqui la possibilitat d'assignar-li un habitatge social de lloguer. Amb això, Josefa podria demolir la casa il·legal, però sense deixar sense sostre als cinc familiars que en depenen: un fill aturat, una filla amb discapacitat mental i tres néts menors.

La Fiscalia es va dirigir dissabte per escrit al Jutjat penal número 2 de Puerto del Rosario per recomanar que es suspengués l'ingrés a presó de Josefa. El Ministeri Públic ha demanat en dues ocasions aquest estiu que aquesta veïna de Fuerteventura no ingressés a la presó.

El PP de les Canàries va assegurar que el seu president i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ja ha contactat amb el seu col·lega de Justícia, Rafael Catalá, per interessar-se que la seva sol·licitud d'indult es tramiti el més aviat possible.

Prem per veure més contingut per a tu