Segueix-nos a les xarxes socials:

El?Congrés rebutja les esmenes de totalitat dels Pressupostos

El PP?impedeix que Fernández Díaz torni a comparèixer per explicar la seva reunió amb Rato

El Congrés va rebutjar les dotze esmenes de totalitat dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2016 presentades per tota l'oposició de forma unànime. La majoria del PP, que va comptar amb el suport d'UPN (soci electoral dels populars), va permetre rebutjar les esmenes dels grups Socialista, de l'Esquerra Plural, de CDC i Unió, UPyD, PNB i, dins del Mixt, Amaiur, ERC, Coalició Canària, BNG, Compromís, FA, i Geroa-Bai.

El següent pas en la tramitació dels Pressupostos és la presentació de les esmenes a l'articulat, i el termini per fer-ho acaba avui a les dues del migdia. Les esmenes de totalitat, que es van votar en bloc, van ser rebutjades amb 185 vots en contra davant els 151 vots favorables i una abstenció.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va explicar que a l'Executiu estan «molt contents» amb el debat pressupostari i amb l'evolució de l'economia espanyola, tot destacant que mantindrà aquesta mateixa política que ha estat «enormement positiva» i que ha permès «superar l'etapa socialista».

També als passadissos del Congrés, el líder socialista, Pedro Sánchez, va afirmar que en el debat parlamentari s'ha vist un Govern «ancorat en el passat» davant de l'opció de futur que representa el PSOE, que aposta per la «modernització d'Espanya».

Per altra banda, el grup popular va impedir que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, torni a comparèixer al Congrés dels Diputats per explicar la reunió que va mantenir al seu despatx amb l'expresident de Bankia Rodrigo Rato, imputat en diverses causes, en considerar que l'assumpte ha quedat «esgotat».

Prem per veure més contingut per a tu