Segueix-nos a les xarxes socials:

La furgoneta trobada a Àustria amb nens refugiats té matrícula espanyola

El Govern continua amb la construcció d'una segona tanca més sòlida i alta de cara al mes de novembre

La furgoneta trobada a Àustria amb nens refugiats té matrícula espanyolareuters

La camioneta que va ser detinguda dissabte a Àustria amb 26 refugiats, entre els quals hi havia tres nens en estat greu per deshidratació, està matriculada a Espanya, de manera que les autoritats austríaques demanaran la col·laboració de les espanyoles per esclarir si hi ha alguna vinculació en el delicte.

Segons va declarar a EFE David Futner, portaveu de la policia de l'estat federat de l'Altra Àustria, "el vehicle és un Fiat Ducato amb permís de circulació espanyol". Futner va afegir que "el conductor és un ciutadà romanès" i va informar que els nens que viatjaven en el vehicle ja es troben bé.

La policia austríaca va interceptar ahir la camioneta a la localitat de Sant Peter am Hart, a poca distància de la frontera amb Alemanya, i va detenir el conductor per tràfic de persones. Els 26 refugiats procedien de Síria, Afganistan i Bangla Desh i es trobaven confinats en un espai angost amb poca ventilació.

Els nens estaven greus a causa de la falta d'oxigen i la deshidratació provocada per la calor. Els menors van ser hospitalitzats a la localitat austríaca de Braunau i ahir els pares van aprofitar que no havien estat retornats a Hongria, com va passar amb la resta dels viatgers de la furgoneta, i van seguir el viatge per Alemanya fins a arribar on eren els seus fills. "Els pares (dues famílies) se'ls van emportar sense que ningú se n'adonés. D'aquesta manera van poder anar a Alemanya, com volien, i no tornar a Hongria", va explicar Futner.

La fiscalia austríaca va ordenar l'ingrés del suposat traficant de persones en el centre penitenciari de Ried. El descobriment d'aquest vehicle es va produir dos dies després que es trobessin en un camió frigorífic abandonat els cadàvers de 71 refugiats, probablement morts per asfíxia. Es tractava presumiblement de refugiats provinents de Síria, tot i que les nacionalitats i circumstàncies del crim encara estan sent investigades. El diari Österreich va calcular que en un espai de gairebé quinze metres quadrats i tancat hermèticament, com era el cas dels que viatjaven en aquell camió, les 71 persones haurien mort per manca d'oxigen després de 63 minuts.

Àustria reforça els controls

La ministra austríaca d'Interior, Johanna Mikl-Leitner, va anunciar ahir mesures extraordinàries de control policial a carreteres i autopistes per lluitar contra el tràfic il·lícit de persones amb l'objectiu de "salvar vides" de refugiats.

"A partir d'aquesta nit i per un temps indefinit als passos frontererers més importants de la regió de l'est pararem i controlarem els vehicles amb capacitat per amagar persones", va advertir la ministra a través d'un comunicat. Mikl-Leitner va precisar que els controls es faran en punts propers a les fornteres, així com en autopistes internacionals, i va advertir que aquestes mesures poden causar problemes en el trànsit i cues. En aquest sentit, la ministra d'Interior austríaca va reflexionar i va dir que "per salvar vides s'han d'acceptar problemes temporals en el trànsit", va assegurar Miklt-Leitner.

"La mancança d'escrúpols de la màfia traficant de persones gairebé va costar la vida ahir a tres nens. Estem davant de criminals d'una brutalitat extraordinària. Per això hem d'enfrontar-nos-hi amb una duresa també extraordinària i combatre'ls amb èxit", va insistir Mikl-Leitner. Aquests criminals disposen de xarxes internacionals, "per això hem d'afrontar-los també de forma internacional. Per descomptat, aquestes mesures les hem acordat en sintonia amb els nostres veïns bàvars, hongaresos i eslovacs", va dir.

Prem per veure més contingut per a tu