Segueix-nos a les xarxes socials:

El?Suprem investigarà una senadora del PP per la seva relació amb la trama Gürtel

El Suprem ha obert una causa per investigar si la senadora del PP i exalcaldessa de Jerez Maria José García Pelayo va cometre un delicte de prevaricació continuada i un altre de falsedat en document públic en relació amb les adjudicacions a empreses de la trama Gürtel d'esdeveniments de Fitur 2004. En el seu acte, la Sala Penal del Suprem reconeix «la transcendència dels indicis» que hi ha per implicar García Pelayo.

La decisió de l'Alt Tribunal suposa que s'obrirà una causa per decidir si es demana o no el suplicatori contra García Pelayo, qui, per ara, probablement declararà de manera voluntària com a imputada.

El PP va acordar el passat mes de setembre incloure García Pelayo a la diputació permanent del Senat, fet pel qual seguirà sent aforada quan es dissolguin les Corts davant la propera convocatòria d'eleccions generals.

El fiscal del Suprem va demanar dimarts passat al tribunal que investigués els indicis d'irregularitats en les esmentades adjudicacions i la possible implicació de l'exalcaldessa de Jerez en elles.

La Sala accepta la causa però es pronuncia en contra dels «anomenats macroprocessos» i, per tant, renuncia a obrir un sumari general sobre el cas Fitur 2004. D'aquesta manera, limita la investigació a la senadora, sense voler fer-se càrrec de la implicació en el cas d'altres persones vinculades a la trama Gürtel.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, instructor del cas Gürtel, apunta que García Pelayo podria haver comès un delicte de prevaricació continuada, davant l'aparició d'indicis de «grolleres irregularitats» en determinats contractes administratius duts a terme per l'Institut de Promoció i Desenvolupament de Jerez.

Prem per veure més contingut per a tu