Segueix-nos a les xarxes socials:

Processen un exdirectiu d'Aena per beneficiar la trama Gürtel

El cap de la xarxa corrupta també seurà a la banqueta dels acusats per diverses adjudicacions irregulars

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha processat l'exdirector de Comunicació d'Aena Àngel López de la Mota, així com els presumptes cap i comptable de la trama Gürtel, Francisco Correa i José Luis Izquierdo, per adjudicacions irregulars d'aquest ens públic a canvi de diners o viatges.

El magistrat va tancar així la instrucció d'aquesta peça separada sobre adjudicacions d'Aena a empreses de Gürtel per un total de 2,3 milions d'euros a canvi de regals i ha decidit imputar a aquestes tres persones, així com un altre treballador d'Aena (José María Gavari), delictes de prevaricació, suborn, frau i falsedat.

En l'acte de transformació a procediment abreujat (equivalent al processament i pas previ a l'obertura de judici oral), el jutge explica que, a canvi de les adjudicacions, De la Mota va rebre de Gürtel 67.215 euros en viatges, en la reforma de la seva casa i en metàl·lic, i Gavari altres 75.690 euros.

Segons el jutge, els quatre processats es van posar d'acord per defraudar Aena en 22 operacions irregulars entre els anys 2000 i 2002 que es van concedir al grup de societats de Correa. Aquestes adjudicacions es van atorgar, diu De la Mata, a canvi de dons, per al que es van manipular els expedients de concessió de les contractes.

Els processats van dur a terme aquesta activitat criminal, segons el jutge, "amb reiteració en la successió d'actes de planificació i ulterior execució de l'activitat depredatoria per a l'interès públic" i les adjudicacions es van donar sense garantir els principis de publicitat i concurrència que exigeix Aena.

Prem per veure més contingut per a tu