Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia demana informes sobre l'assalt a la Policia i la Guàrdia Civil

La darrera mort d'un treballador espanyol d'una ambaixada es va produir l'any 2003 a Bagdad

La Fiscalia demana informes sobre l'assalt a la Policia i la Guàrdia Civilmiguel toña/efe

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar informes a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil sobre l'atac talibà per si és necessari investigar-lo a Espanya. La petició respon al fet que, en tractar-se d'un possible delicte de terrorisme comès contra espanyols i interessos espanyols a l'estranger, la Justícia espanyola podria ser competent si els fets no s'investiguen correctament a l'Afganistan.

L'atemptat se suma a altres atacs contra delegacions espanyoles a l'exterior. L'últim d'ells es va produir el 21 abril d'aquest any, quan un artefacte explosiu de mitjana potència va esclatar al costat de l'ambaixada a Trípoli (Líbia) sense causar ferits, encara que sí danys materials.

El següent atac més proper en el temps es va produir un anys enrere, concretament el 30 octubre de 2009, i va consistir en diverses explosions contra el consolat d'Espanya a Salònica (Grècia) sense víctimes.

El 24 gener de 2008 uns individus van llançar una granada amb una substància irritant contra l'ambaixada a Caracas, mentre que el 22 març de 2007 l'ambaixada a Kinshasa va ser evacuada després de rebre l'impacte d'un obús que no va causar ferits. Aquell mateix mes, un jove barbut vestit de talibà va clavar una espasa a un policia marroquí que custodiava el consolat a Tetuan.

El 4 de juliol de 2006, membres del Partit Comunista d'Espanya Reconstituït (PCEr) van col·locar diversos coets pirotècnics d'escassa potència a les portes del consolat i de l'Oficina de Turisme d'Espanya a Zuric (Suïssa).

Més d'un any abans, el 26 de març de 2005, es va trobar un artefacte explosiu a l'entrada de l'ambaixada a Manila sense detonador.

El 22 de setembre de 2004, la residència de l'ambaixador a Bagdad va resultar danyada per l'explosió d'un cotxe bomba, pel que sembla dirigit contra un comboi nord-americà. En aquesta mateixa ciutat, el 9 octubre de 2003 l'agregat d'Informació de l'ambaixada espanyola, el militar José Antonio Bernal Gómez, va ser assassinat d'un tret al clatell quan sortia del seu domicili.

Prem per veure més contingut per a tu