Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC rebutja formar coalició amb CDC si s'han de celebrar eleccions

Rufián anuncia que Esquerra continuarà sense assistir a la ronda de contactes del Rei amb els partits polítics

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va anunciar que la seva formació no assistirà a la nova ronda de consultes convocada pel rei Felip VI, tal com ha fet en les dues ocasions anteriors. «La porta del despatx d'ERC està oberta per a tothom, inclòs per a Felip de Borbó, però només li demanem que respecti les institucions catalanes, la presidenta del Parlament, el president de la Generalitat, i en definitiva el mandat que tenim darrere, i quan ho faci nosaltres estem disposats a rebre'l i parlar amb tothom», va explicar.

Rufián també va expressar la seva oposició a la possibilitat que ERC i CDC concorrin plegats a unes hipotètiques eleccions espanyoles en el cas que calgui repetir els comicis. «Crec que no toca i que en tot cas des de la diversitat ideològica es guanya més», va sentenciar. Segons el portaveu adjunt d'ERC, és més «potent» que «hi hagi dos grups parlamentaris al Congrés que defensin el procés català des d'espais ideològics tan diferents». En tot cas, va dir, aquest és un debat que tocarà plantejar-se «més endavant».

Per part seva, el portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés, Francesc Homs, va «pregar» a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias que intentin arribar a «algun tipus d'acord» per governar. «Prego que Sánchez i Iglesias deixin les seves qüestions personals al marge i es dediquin a fer política, que és pel que els han votat», va assenyalar Homs als passadissos de la Cambra, poc després que el Rei anunciés una nova ronda de consultes per al 25 i 26 d'abril.

A quinze dies d'aquesta ronda, el portaveu de DL?es va mostrar convençut que un «govern de canvi» encara és possible, si el PSOE i Podem estan disposats a «assumir els costos i sacrificis».

Per a això, Sánchez i Iglesias han de «deixar de mirar-se de reüll, deixar diferències que només s'expliquen en termes personals, no polítics, seure en una taula i arribar a algun tipus d'acord», va insistir. Des de la seva experiència al Govern català, Homs va reiterar que si de veritat el PSOE i Podem creuen que a Espanya li convé un canvi haurien d'«assumir riscos».

Prem per veure més contingut per a tu