Segueix-nos a les xarxes socials:

El president del Congrés del Brasil rectifica i avala el procés per destituir Rousseff

El president interí de la Cambra de Diputats del Brasil, Valdir Maranhao, va decidir avalar que se segueixi el procés de destitució contra la presidenta, Dilma Rousseff, hores després d'haver optat pel contrari. Maranhao va canviar d'opinió després que la seva formació, el Partit Progressista (PP-MA), l'amenacés d'expulsar-lo.

El president de la Cambra de Diputats va comunicar la seva nova postura en un escrit enviat al president del Senat, Renan Calheiros, en què anunciava que derogava l'anul·lació del judici polític a Rousseff a la Cambra, encara que no va explicar els motius del canvi. El president interí de la Cambra de Diputats havia anul·lat dilluns la sessió en què el ple de la Cambra Baixa va aprovar l'obertura del judici polític contra Rousseff i va anunciar que convocaria una nova votació.

L'Advocacia General de l'Estat, que defensa Rousseff, va reclamar a la Cort Suprema la «nul·litat» del procés que pot suspendre-la del càrrec durant 180 dies i portar després a la seva destitució. La demanda va ser dirigida al Suprem i reitera els arguments que la defensa ha esgrimit sense cap èxit durant els últims mesos.

Prem per veure més contingut per a tu