Segueix-nos a les xarxes socials:

Els espanyols desapareguts durant 9 dies a Malàisia reben l'alta hospitalària

Els espanyols Marta Miguel i David Hernández, rescatats dimarts després de passar nou dies en una embarcació a la deriva, van abandonar a peu i somrients l'hospital malaisi on van ser tractats d'una lleu deshidratació i cremades cutànies. La parella, acompanyada d'alguns dels seus familiars, amb visible bon estat físic i d'ànim va passar la darrera revisió psicològica i després d'això van deixar el recinte hospitalari en el qual van romandre poc més de 24 hores.

"Marta és la persona més forta que conec", va declarar als mitjans Hernández assegut encara en una llitera amb la seva xicota poc abans de rebre l'alta mèdica. Amics locals de la parella, tots dos nascuts a Madrid, van acudir a les portes de l'hospital per recollir-los en cotxe.

Marta, David i els seus familiars encara passaran uns dies a Malàisia abans de tornar dimecres que ve a Espanya. "Volem ensenyar als nostres familiars Tip of Borneo", on tots dos treballen en un complex hoteler situat a l'enclavament septentrional de l'estat malaisi de Sabah, a la illa de Borneo, van assenyalar.

La parella, al costat del xinès Tommy Lam i la malàisia Armella Ali Hassan, tornaven el passat 2 de maig d'una excursió al nord-oest de l'illa de Borneo quan després d'un desafortunat accident la seva embarcació va quedar sense motor.

Segons van comentar els rescatats, una idea de Marta que havia vist en una pel·lícula, el nom de la qual no recorda, va permetre al grup calmar la set en utilitzar una bossa impermeable i plàstics per capturar el vapor de l'aigua marina i anar acumulant gotes d'aigua dessalinitzades. Els supervivents també van poder menjar els pocs peixos que van saltar al vaixell durant el tercer dia a la deriva i uns petits mol·luscs.

Prem per veure més contingut per a tu