Segueix-nos a les xarxes socials:

Trànsit investiga irregularitats en els cursos per recuperar punts

La direcció general de Trànsit (DGT) investiga una possible irregularitat en la concessió del control dels cursos de recuperació dels punts del carnet de conduir, després d'una denúncia interposada per diversos afectats que asseguren que es va acordar amb la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE).

Un portaveu de la DGT ha confirmat l'obertura d'aquesta investigació interna, després de la publicació ahir a El Mundo de l'existència d'una gravació que, segons els afectats, demostra que la ?sotsdirectora adjunta de Formació Viària de la DGT, Marta Carrera, va acordar els plecs del concurs públic per concedir el control d'aquests cursos amb el president de la CNAE, José Miguel Báez, gestor i beneficiari d'aquests des de fa deu anys. Els denunciants, de Castella-la Manxa, Balears, Múrcia i Comunitat Valenciana, exigeixen l'expulsió definitiva de la UTE encapçalada per CNAE del concurs que es va adjudicar al setembre de 2015, perquè en la seva opinió la gravació demostra que Carrera i Báez «pacten sense cap rubor totes les condicions que seran exigides als centres i que posteriorment apareixen en els plecs tècnics».

Fonts de la DGT han declinat donar més detalls sobre la investigació, però han precisat que aquest organisme no obté ni beneficis econòmics ni de cap altre tipus amb aquest procés d'adjudicació. Les mateixes fonts recorden que amb l'últim concurs per adjudicar els cursos -el 2015- es va trencar per primera vegada la concentració en la gestió, en distribuir-los entre més d'un operador, malgrat la qual cosa els adjudicataris van recórrer davant el Tribunal Administratiu Centre de recursos Contractuals o davant l'Audiència Nacional. Aquests recursos han donat lloc a alguns canvis en l'adjudicació originària i encara queden resolucions pendents.

Prem per veure més contingut per a tu