19 de juliol de 2016
19.07.2016

Processen el petit Nicolás per simular ser un representant de la Casa Reial

19.07.2016 | 07:26

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid ha processat Francisco Nicolás Gómez Iglesias -el petit Nicolás- per simular ser un representant de la Casa Reial i la Vicepresidència del Govern, en un viatge que presumptament va fer a Ribadeo (Lugo) per organitzar un dinar amb un conegut empresari.
En l'acte de transformació de diligències prèvies en procediment abreujat -pas previ a l'obertura del judici oral-, el jutge Arturo Zamarriego va tancar la investigació i va proposar jutjar Gómez Iglesias i els dos policies locals que el van acompanyar en aquell viatge, a qui els va pagar per preparar el desplaçament per fer veure que eren agents de seguretat.
Considera el magistrat que els fets descrits són indiciàriament constitutius dels delictes d'usurpació de funcions públiques, malversació de cabals públics, falsedat en document públic i dos delictes de suborn.
Ara, el jutge dóna un termini de deu dies a les parts perquè sol·licitin l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa, o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook