14 de agost de 2016
14.08.2016

Corea del Nord obre un museu dedicat a l'"agressió" del Japó

El nou espai és batejat com la Casa de l'Educació de Classes i exhibeix 1.700 fotografies i objectes

14.08.2016 | 00:00
El líder nord-coreà, Kim Jong-un.

Corea del Nord ha inaugurat un nou museu nacional destinat a educar els seus habitants sobre la "història de l'agressió" contra aquest país per part del Japó i els Estats Units, segons va informar ahir l'agència nipona Kyodo.
El centre, batejat com la Casa Nacional de la Educació de Classes, exhibeix unes 1.700 fotografies i objectes històrics que recorden la "naturalesa agressiva" del país nipó i Estats Unitas durant l'ocupació nipona del país veí (1910-1945) i la Guerra de Corea (1950-1953).
Es tracta d'un complex de tres edificis amb uns 4.000 metres quadrats de superfície. És el primer a Pyongyang que es dedica exclusivament a l'"educació anti-japonesa", segons van apuntar oficials nord-coreans a l'agència japonesa.
Les mateixes fonts van assenyalar que el seu objectiu principals és il·lustrar els joves nord-corans sobre que va suposar l'ocupació del Japó i posterior conflicte bèl·lic que va acabar amb l'escissió de la península de Corea.

Obert al juny
"Si oblidem la història d'aquestes agressions, podrien repetir-se. Per això necessitem inculcar el que va passar a les noves generacions", va dir el director del centre,Kim Hyong Chol, en declaracions a Kyodo, tot afegint que des que es va obrir el museu ha atret una gran afluència de visitants.
El museu es va obrir al públic a finals del mes de juny però s'ha mostrar ara per primera vegada a l'agència nacional nipona a dos dies de la commemoració del 71è aniversari del final de la Segona Guerra Mundial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook