Segueix-nos a les xarxes socials:

Així serà la necròpsia del calamar gegant gallec

Un vídeo mostra les autòpsies realitzades per dos investigadors a dos exemplars més petits que el trobat

El calamar gegant o "kraken" gallec serà disseccionat en breu per investigadors de Vigo a les instal·lacions del Parc de la Vida, a Luarca. L'exemplar, que va aparèixer encallat a la platja corunyesa de Bares, va poder ser fotografiat amb vida tan sols unes hores per un aficionat que passejava pel lloc. Un fet insòlit que fins ara només havia estat registrat per un equip de científics japonesos a l'illa d'Ogasawara.

L'investigador de Vigo Àngel Guerra, un dels principals experts del món en calamars gegants, dirigirà en breu la necròpsia de l'exemplar, que també serà preparat perquè romangui exposat al recinte asturià.

Després de la troballa del "kraken", els responsables del Parc de la Vida han fet públic el vídeo d'una altra autòpsia realitzada a dos calamars de menor grandària el desembre de l'any passat. Les imatges mostren com Guerra i Ángel Gonzalez, un altre dels membres del grup Ecobiomar de l'Institut d'Investigacions Marines de Vigo, disseccionen tots dos exemplars i mostren, entre altres elements, el gran pic pel que introdueixen a les seves preses, sobretot, maires i crustacis, els enormes tentacles o els seus tres cors.

Prem per veure més contingut per a tu