Kim Jong-nam, el germà gran del líder nord-coreà, Kim Jong-un, va ser assassinat amb un potent tòxic conegut com "agent nerviós VX", segons una anàlisi preliminar divulgat per la Policia malàisia.

El VX, considerat una arma química per l'ONU, va ser trobat després d'analitzar restes en els ulls i la cara de Kim Jong-nam, que va morir el passat 13 de febrer després de ser atacat per dues dones a l'aeroport de Kuala Lumpur.

El Departament de Química de Malàisia va identificar la substància com "ethyl n-2-diisopropylaminoethyl methylphosphonothiolate", nom químic de l'agent nerviós VX, una arma química utilitzada en la guerra entre l'Iraq i l'Iran en la dècada de 1980.

El comunicat, signat pel cap de la Policia nacional, Khalid Abu Bakar, identifica la víctima només com un "ciutadà nord-coreà", a l'espera que un familiar reclami el cadàver per poder acarar l'ADN.

Tot i això, el govern de Corea del Sud ha insistit des del primer moment en què Kim Jong-nam va ser assassinat pel règim de Pyongyang, el que ha arribat a qualificar com un "acte terrorista".