Segueix-nos a les xarxes socials:

Un comitè del Senat vol interrogar el gendre de Trump pels seus contactes amb Rússia

La Casa Blanca reconeix que Jared Kushner, a més de reunir-se amb l'ambaixador rus, ho va fer amb el president d'un banc d'aquest país. El vicepresident dels EUA reafirma el compromís del seu país amb una «pau duradora» al Pròxim Orient

Un comitè del Senat vol interrogar el gendre de Trump pels seus contactes amb RússiaJonathan Ernst/reuters

Un comitè del Senat dels Estats Units vol interrogar el gendre del president Donald Trump, Jared Kushner, per les entrevistes que va mantenir al desembre passat amb representants del Govern rus, va informar The New York Times. El diari va informar que Kushner va mantenir una primera reunió amb l'ambaixador rus a Washington, Sergey I. Kislyak, i amb el titular d'un banc estatal de desenvolupament, Sergey N. Gorkov.

El Times assegura que el Comitè d'Intel·ligència del Senat està investigant aquests contactes com a part de les indagacions de les autoritats sobre les interferències russes a les eleccions del 8 de novembre passat. La primera reunió de Kushner, que ja es coneixia, es va produir a la Torre Trump, durant la transició presidencial, i va incloure el gendre de Trump, l'ambaixador rus i el general retirat Michael Flynn, llavors assessor de seguretat de Trump.

Amb l'arribada a la Casa Blanca de Trump, el 20 de gener passat, Flynn va ser designat assessor de seguretat nacional, però va renunciar al lloc el 13 de febrer enmig d'un escàndol per ocultar els seus contactes amb representants del Kremlin.

Després d'aquest primer contacte, Kushner es va reunir amb Gorkov, titular del banc rus Vnesheconombank i inclòs en una llista de persones sancionades pels Estats Units per l'annexió russa de Crimea i el seu suport als grups armats prorussos d'Ucraïna.

La Casa Blanca només havia reconegut fins ara la reunió entre l'ambaixador rus i Kushner, però la portaveu presidencial Hope Hicks ha confirmat ara al diari tots dos contactes i va treure importància al que es va parlar en la trobada. Segons Hicks, Kushner s'ha mostrat disposat a parlar amb el Comitè d'Intel·ligència del Senat i va recordar que durant la transició presidencial es va reunir amb desenes de representants estrangers.

Segons el Times, els investigadors del Senat volen consultar al gendre de Trump si la reunió amb el banquer rus buscava assegurar finançament per a les reformes d'un edifici a Manhattan propietat del grup immobiliari de la familiar Kushner.

Per altra banda, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va reafirmar el compromís del president del seu país amb una «pau duradora» al Próxim Orient. El vicepresident va fer aquest comentari en un discurs davant la conferència anual del principal grup de pressió proisraelià als EUA, el Comitè Nord-americà-israelià d'Activitats Polítiques (Aipac), que se celebra a Washington des d'ahir fins avui.

Solució «equitativa»

«El president Trump està invertint en trobar una solució equitativa» al conflicte entre israelians i palestins, va destacar Pence, tot aclarint que «hi ha d'haver compromisos» per les dues parts. No obstant això, va advertir, els EUA «mai comprometran la seguretat de l'Estat d'Israel».

«El suport dels Estats Units a la seguretat d'Israel -va insistir- està en un nivell rècord. El nostre compromís amb la defensa d'Israel no és en cap cas negociable, ni ara ni mai».

Prem per veure més contingut per a tu