17 de juny de 2017
17.06.2017

Manifestació per demanar la dimissió de May per l'incendi de Londres

El nombre de víctimes causades pel foc s'eleva fins a 30 i s'espera que creixi en els propers dies

17.06.2017 | 01:24
Protesta a les portes del 10 de Downing Street.

Centenars de persones es van reunir davant del despatx i residència oficial a Londres de la primera ministra britànica, Theresa May, per protestar per la resposta del Govern a l'incendi de dimecres passat en un bloc de pisos de l'oest de la ciutat. Els manifestants van caminar per l'avinguda de Whitehall fins a la reixa que condueix al número 10 de Downing Street, residència de May i seu del Govern, a la qual no pot accedir el públic. «May ha de marxar», «Justícia per a Grenfell» i «Sang a les teves mans» van ser alguns dels missatges que van corejar els presents, que van ser vigilats per un cordó policial.

Paral·lelament, desenes de persones es van reunir davant de la torre Grenfell per protestar per la pobra resposta rebuda del Govern i de l'Ajuntament de Kensington i Chelsea, encarregat del manteniment del bloc de 24 plantes de propietat municipal.

Les víctimes de l'incendi, en què han mort almenys 30 persones, tot i s'esperen moltes més víctimes, acusen el consistori de majoria conservadora d'haver ignorat durant anys les seves queixes sobre les insuficients mesures de seguretat. També retreuen a la primera ministra haver desatès les víctimes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook