Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanfermines 2017

Tres ferits per banya de toro en el primer 'encierro'

Es tracta d'un navarrès de 46 anys, que es troba en estat greu, i de dos nord-americans de 28 i 35 anys

Tres ferits per banya de toro en el primer 'encierro'EFE

El primer 'encierro' dels Sanfermines de 2017, amb bous de la ramaderia gaditana de Cebada Gago, ha deixat tres ferits per banya de toro, un d'ells de caràcter greu i els altres dos de pronòstic menys greu.

En concret, el ferit greu és un corredor navarrès de 46 anys, F.A.T., que ha patit una cornada a la regió posterior de la cuixa dreta en el tram de l'Estafeta. A més, ha patit una contusió cranial amb una ferida al front. Passarà a quiròfan perquè li netegin i suturin la ferida, segons han informat els serveis sanitaris en el Complex Hospitalari de Navarra.

Els altres dos corredors banyegats són nord-americans. Es tracta d'E.H., de 35 anys, que ha patit una ferida per banya a la regió toràcica interna esquerra en el tram de l'Ajuntament i d'A.P., de 29 anys, amb ferida a la regió escrotal en el tram de Sant Domingo. Tots dos han passat a quiròfan també per la neteja i sutura de les ferides.

La cursa ha durat dos minuts i cinquanta cinc segons tot i que als dos minuts i vint segons quatre dels toros i tots els masos ja eren a la plaça pamplonesa.

Dos bous s'han quedat endarrerits respecte dels seus germans a la part final del 'encierro', creant algun moment de tensió fins l'arena, si bé el major perill s'ha viscut a la Costa de Sant Domingo i Estafeta, on s'han produït les empitonades dels tres ferits per banya de toro.

Després d'una jota en honor a Sant Fermí interpretada per una dona i la seva filla, membres de la penya La Jarana, i els tres tradicionals càntics dels mossos al sant demanant la seva protecció, a les vuit en punt del matí els braus de Cebada Gago han abandonament els corrals de Santo Domingo. Ràpidament un dels bous ha pres la posició de líder i seguidament els seus germans s'han situat al seu costat, posicions que ja han mantingut al llarg de tot l''encierro'.

La Costa de Sant Domingo l'han passat agrupats, tot i que un dels toros ha marxat diverses vegades cap a la seva dreta, enganxant en una d'aquestes brincades un corredor a la zona de l'escrot, i només uns metres després, gairebé a la Plaça de l'Ajuntament, a un segon a l'altura del tòrax.

Ràpids i sense prestar massa atenció als mossos, els "cebaditas" han travessat el carrer Mercaders i han arribat a la corba de l'Estafeta, on dos d'ells han relliscat sense arribar a caure a terra.

L''encierro' en aquest carrer ha tingut dues parts, una primera amb els toros junts en una cursa bastant neta encara que amb successives caigudes dels mossos, i una segona amb dos bous despenjats i fixant-se en els corredors, un dels quals ha estat ferit en una cama.

La manada ja no ha tornat a unir-se. Amb mig minut de retard sobre els seus germans, els dos últims Ordi han entrat a l'arena i caminat sense presses als corrals.

Prem per veure més contingut per a tu