Segueix-nos a les xarxes socials:

Fuig la mare que no volia entregar els fills al pare acusat per maltractes

La Fiscalia havia ordenat a la dona de Granada que entregués els fills al pare, que viu a Itàlia. Podria incòrrer a delictes de segrest de menors

Fuig la mare que no volia entregar els fills al pare acusat per maltractesefe

La dona que havia de lliurar ahir als seus dos fills al pare resident a Itàlia per ordre judicial finalment no es va presentar al punt de recollida de Granada i la seva advocada, María Castillo, va assegurar en una roda de premsa a l'Ajuntament de Maracena que desconeix on és i què passarà ara. En el moment en el qual la dona no va presentar-se acabat el termini previst, aquesta hauria incomplert el requeriment judicial que l'obligava a entregar els fills al seu pare, que resideix a Itàlia i que va ser jutjat per un delicte de lesions l'any 2009. Castillo va anunciar que presentarà un escrit per aconseguir la suspensió de l'execució de l'ordre judicial, i que portarà el cas davant el Tribunal Constitucional, al qual sol·licitaran empara. Des del Punt de Trobada Familiar, que depèn de la Junta d'Andalusia i que és on estava prevista la visita, van indicar que posaran en coneixement de la jutge que no es va produir l'intercanvi ordenat.

Incompetència administrativa

L'assessora jurídica del centre municipal de la dona de Maracena, Francisca Granados, la seva assessora va reconèixer que aquesta s'està «jugant coses molt dures» davant una administració «incompetent» per defensar-la com a víctima de violència de gènere.

A més, va insistir en declaracions als periodistes que aquesta dona està oficialment reconeguda com a víctima de maltractament i que els seus fills també han rebut assistència professional per aquest motiu. Encara que va reconèixer que haurà de ser un jutge qui determini en última instància la custòdia dels nens, va reiterar que es tracta d'un cas de violència greu i va lamentar el «desconeixement» per part d'alguns membres de la judicatura que haurien obviat que els menors també són legalment reconeguts com a víctimes.

La Fiscalia va comunicar que havia de complir-se la decisió judicial acordada perquè s'havia produït una substracció dels dos menors «no autoritzada», i perquè qualsevol decisió sobre la potestat dels nens ha de ser adoptada pels tribunals d'Itàlia, país competent per ser el de residència dels menors.

Delicte de segrest

El progenitor va ser condemnat el 2009 per un delicte de lesions contra la mare, encara que van reprendre la relació a Itàlia fins que va tornar amb els fills a Espanya i, el juliol de 2016 el va acusar de maltractaments a través d'una denúncia pendent de ser tramitada davant la justícia italiana. L'incompliment per part de la mare podria fer-la incórrer en possibles delictes de desobediència a l'autoritat judicial i de segrest o substracció de menors, penats a partir de tres mesos de presó.

Prem per veure més contingut per a tu