Segueix-nos a les xarxes socials:

Un núvol tòxic obliga a confinar els habitants de tres pobles de Madrid

?Un incendi de 40 tones d'encenalls de magnesi i alumini originat en un polígon industrial posa en alerta durant un matí les localitats de Griñón, Humanes i Moraleja d'Enmedio

Un núvol tòxic obliga a confinar els habitants de tres pobles de Madridefe

El 112 està enviant un avís massiu als ciutadans dels municipis madrilenys de Griñón, Humanes i Moraleja d'Enmedio perquè no surtin dels seus habitatges davant el núvol tòxic que ha originat l'incendi de 40 tones d'encenalls de magnesi i alumini en un polígon industrial de Fuenlabrada.

Segons ha informat a Efe Emergències Comunitat de Madrid 112, l'incendi es va originar al voltant de les 9.20 hores a l'exterior d'una nau del polígon La Vega 2, ubicat al carrer Serra de Cazorla.

Al llarg del matí van cremar 40 tones d'encenalls de magnesi i alumini, en un incendi la propagació del qual van evitar els Bombers, que no van poder sufocar-lo amb aigua a causa dels productes que cremaven i van haver de fer-ho amb una sal especial.

A més, segons les mateixes fonts, va cremar un camió i un contenidor, però el foc no va afectar la nau ni altres confrontants en una zona on hi ha diversos polígons industrials.

Desallotjar polígons

El fum tòxic que genera el foc va obligar també als serveis d'emergència a desallotjar aquests polígons i l'hotel Ciutat de Fuenlabrada, a la vegada que es va tallar el trànsit la carretera M-506.

Els sanitaris del Summa van haver d'evacuar un ferit amb cremades amb pronòstic. Al lloc van estar treballant dotze dotacions de Bombers de la Comunitat de Madrid i quatre d'Fuenlabrada, que van demanar la col·laboració dels primers davant l'envergadura del succés.

Al seu torn, Madrid 112 va estar enviant un avís massiu per l'aplicació My112 i telèfons fixos als veïns de Griñón, Humanes i Moraleja d'Enmedio perquè romanguessin a casa seva, ja que el núvol tòxic s'anava desplaçant cap allà. Posteriorment, el 112 va informar als ciutadans de les localitats madrilenyes de Griñón, Humanes i Moraleja d'Enmedio que ja no calia que romanguessin en els seus habitatges després d'haver dissipat el núvol tòxic.

En aquest sentit, segons va informar Emergències Comunitat de Madrid 112, la situació a primera hora de la tarda d'ahir era òptima, de manera que no calia que els veïns continuessin confinats a casa dues hores més.

Unitat mòbil de mesura

Els mesuraments de l'aire que va fer la Conselleria de Medi Ambient a les estacions fixes van registrar valors dins de la normalitat, de manera que «no hi ha cap tipus de risc per a la població».

No obstant això, una unitat mòbil de mesura es va desplaçar fins al lloc per seguir analitzant la qualitat de l'aire.

Prem per veure més contingut per a tu