Segueix-nos a les xarxes socials:

Absolen els dos advocats acusats de gravar la declaració de la Infanta

La jutge considera que no hi ha proves suficients que permetin determinar amb seguretat que els lletrats van ser els autors de l'enregistrament utilitzant un dispostiu ocult que van introduir a la sala

La titular del Jutjat penal número 6 de Palma ha absolt d'un delicte de desobediència greu a l'autoritat els dos advocats acusats de gravar d'amagat la declaració de la infanta Cristina com a imputada en el cas Nóos, al febrer de 2014. Segons la sentència, no existeix prova suficient que permeti concloure sens dubte que els acusats van gravar la imatge i part de la declaració en fase d'instrucció de Cristina de Borbó utilitzant un dispositiu ocult.

El jutge que va instruir el cas Nóos va prohibir expressament als que accedissin a l'edifici judicial el dia de la declaració de la Infanta portar telèfons mòbils, tauletes electròniques, ordinadors portàtils o qualsevol altre dispositiu apte per a la captació d'imatges o sons, per evitar cap gravació, segons recorda la sentència.

En la resolució, la jutge considera provat que es van obtenir imatges i so de la declaració de la Infanta que es van utilitzar per confeccionar un vídeo que va ser penjat en una plataforma d'internet i que a més algunes imatges es van publicar al diari El Mundo en format de fotografia.

La jutgessa considera no provada l'autoria dels fets i absol els dos advocats que van estar, en substitució d'un altre lletrat, en la declaració de la germana del Rei com a imputada, que va tenir lloc a les sales F i G dels Jutjats de via Alemanya de Palma.

La magistrada afirma que les proves pericials en què es basa l'acusació són «imprecises i fins i tot en determinats aspectes contradictòries entre elles», no precisen amb exactitud i suficient certesa la posició des de la qual es va poder gravar el vídeo, ni el dispositiu amb el que es va gravar.

Destaca que els diferents pèrits van arribar a conclusions dispars, de manera que no hi ha prova suficient que permeti concloure sens dubte que la gravació la fessin els acusats. A més, no es va detectar que els advocats disposessin d'algun dispositiu apte per a la gravació.

Prem per veure més contingut per a tu