Segueix-nos a les xarxes socials:

Almenys quinze morts per un terratrèmol al sud de Mèxic

És el major sisme registrat que ha patit el país en els últims 100 anys

Almenys quinze morts per un terratrèmol al sud de Mèxic

Un potent terratrèmol de magnitud 8,2 en l'escala de Richter va sacsejar aquesta nit de dijous el sud i el centre de Mèxic, deixant fins al moment quinze morts i danys materials. El sisme, el de major magnitud des del 1932, va tenir lloc cap a mitjanit amb epicentre a 133 quilòmetres al sud-oest de Pijijiapan, a la costa del Pacífic de l'estat de Chiapas (sud-est)).

Tres de les persones mortes van perdre la vida a San Cristóbal de las Casas, a Chiapas, en esfondrar-se un habitatge. També s'ha fet públic que dos menors van perdre la vida a l'estat de Tabasco. Les autoritats no descarten que la xifra de morts pugui augmentar en les pròximes hores.

Entre els danys materials s'ha informat de la caiguda d'un hotel a la localitat de Matías Romero, a Oaxaca, que ha causar ferits, així com danys en habitatges i infraestructures en altres estats.

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, ha indicat que aquest sisme té una magnitud similar a un altre registrat en 1932 i que ha estat major que al del 1985, que essent d'8,1 en l'escala de Richter, va causar milers de morts i desapareguts a la Ciutat de Mèxic, on aquest 2017 el terratrèmol també s'ha sentit amb força.

El tremolor ha impactat en almenys una desena d'estats del sud i del centre de Mèxic, per la qual cosa fins a 50 milions de persones -gairebé la meitat de la població del país- va poder sentir-lo.

A Chiapas, el president ha decretat l'estat d'emergència. S'han suspès les classes d'aquest divendres a la capital del país, l'Estat de Mèxic, Chiapas, Oaxaca, Guerrero, Hidalgo, Morelos, Veracruz, Tlaxcala, Pobla i Tabasco, per revisar la infraestructura de les escoles.

Guatemala també ha resultat afectada pel terratrèmol i les autoritats del país parlen ja de diversos ferits i cases caigudes en el departament sud-occidental de Sant Marc, fronterer amb Mèxic.

El Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic (PTWC) ha activat un avís per a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panamà, Hondures i Equador. El Govern del Salvador va advertir d'una amenaça de tsunami i va activar les comunicacions per a evacuació immediata en cas necessari.

Prem per veure més contingut per a tu