Segueix-nos a les xarxes socials:

El 25% dels edificis dels Cayos de Florida, destrossats per l'«Irma»

El 53 per cent de l'estat encara continua sense llum mentre es confirma que el pas de l'huracà pels EUA ha deixat almenys 10 morts · Tres mil turistes espanyols romanen atrapats a Cuba

El 25% dels edificis dels Cayos de Florida, destrossats per l'«Irma»Reuters

El 25% dels edificis dels Cayos de Florida, on l'huracà Irma va impactar diumenge amb categoria 4, van quedar totalment destruïts i el 65% presenten danys greus, va explicar un portaveu de l'Agència Federal de Gestió d'Emergències dels EUA. El centre de l'ull de l'huracà va tocar terra a primera hora del passat diumenge als Cayos de Florida amb vents de 215 quilòmetres per hora. Més de 5,5 milions de clients de companyies proveïdores d'electricitat a Florida van continuar sense llum, gairebé el 53% del total de l'estat. Almenys 10 morts als EUA són atribuïbles a Irma -set d'ells a Geòrgia i Carolina del Sud- i nombroses ciutats van quedar parcialment inundades, com Miami Beach o Jacksonville.

Després de tocar terra als Cayos, Irma es va desplaçar cap al nord i va impactar a la costa sud-oest de la Península de Florida a la tarda de diumenge, per continuar cap a l'interior de l'estat, el que el va debilitar. Després de passar a l'estat de Geòrgia ja com a tempesta tropical, Irma va continuar amb el seu gradual debilitament i ara és un cicló post-tropical i se situa ja sobre Alabama.

L'Agència de Gestió d'Emergències va enviar prop de 2,4 milions de racions de menjar i 1,4 milions de litres d'aigua a Florida per atendre les urgències que ha deixat al seu pas Irma, xifres de les quals 628.000 racions i 900.000 litres d'aigua corresponen a Geòrgia. L'agència federal va demanar que no es baixi la guàrdia tot i el debilitament de l'huracà, ja que segueix sent «perillós» a causa del risc d'inundacions a zones del sud-est del país.

Per altra banda, uns 3.000 turistes espanyols romanen atrapats a Cuba després del pas del ferotge Irma. En l'estela de destrucció que ha deixat a Cuba, on s'han confirmat una desena de morts, l'huracà va destrossar hotels, va tallar les comunicacions i va obligar a tancar els aeroports de l'illa i suspendre vols.

Davant aquesta situació, l'Ambaixada d'Espanya a l'Havana va obrir les seves portes 24 hores al dia per atendre els espanyols que han quedat desemparats: allà tenen menjar i beguda, connexió a internet i possibilitat de trucar a les seves famílies per confirmar que estan bé.

Prem per veure més contingut per a tu