Segueix-nos a les xarxes socials:

Suïssa diu ara que no es donen les condicions per facilitar el diàleg

El Govern suís ha recalcat avui que les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya

El Govern suís ha recalcat avui que les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya que han d'abordar-se dins l'ordenament constitucional i que les condicions per a una hipotètica "facilitació" d'un diàleg entre l'Executiu espanyol i el Govern català no es donen de moment.

El Ministeri d'Afers Estrangers suís ha respost així a Efe arran d'un article publicat pel diari "Blick" que cita el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirmant que "Catalunya està decidida i sincerament disposada a un diàleg amb Madrid en el cas que el Govern suís acceptés una mediació".

La diplomàcia suïssa "ha pres nota dels últims esdeveniments a Catalunya", ha indicat a Efe el portaveu d'Exteriors, Pierre-Alain Eltschinger.

Ha subratllat que "les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya que s'han d'abordar dins l'ordenament constitucional espanyol" i que "Suïssa respecta plenament la sobirania d'Espanya".

Suïssa advoca "sempre pel manteniment de l'Estat de dret i per una solució pacífica de problemes i conflictes mitjançant el diàleg", ha recalcat Eltschinger.

El portaveu ha precisat que en qualsevol cas "una facilitació" en el cas català "només pot donar-se si les dues parts la sol·liciten".

"De moment les condicions per a una facilitació no es donen", ha afirmat.

Prem per veure més contingut per a tu