Segueix-nos a les xarxes socials:

S'eleven fins a 19 els morts del temporal polar dels Estats Units

L'aeroport JFK de Nova York ha reprès aquest divendres les seves operacions després de la tempesta polar

L'onada de fred polar que està afectant els Estats Units i que es preveu que s'intensifiqui aquest dijous ha deixat fins al moment almenys 19 morts en els estats afectats, a més de milers de vols cancel·lats o ajornats, segons informen els mitjans locals.

Els últims casos van ser un cos trobat a la vora del llac Winnebago al comtat de Fond du Lac, Wisconsin (nord-est), d'una persona que estava desapareguda des del 27 de desembre i que se suposa va morir de fred, segons el canal The Weather Channel. També s'ha informat d'un home mort al comtat de Greenup, Kentucky (aquest), i hi ha informes de morts en els estats de Texas i Mississipí (sud) i Michigan (nord-est).

La bomba meteorològica equiparable a un huracà hivernal, està colpejant amb duresa la costa est dels Estats Units i durant la jornada de dimecres es van registrar inusuals nevades a Florida, inclosa la seva capital, Tallahassee, on feia tres dècades que no nevava. També hi ha hagut nevades rècord a Carolina del Sud i Geòrgia.

Per a aquest dijous s'han emès alertes davant les nevades, forts vents i gelades que acompanyen aquesta ciclogènesi explosiva en els estats de Virginia, Massachusetts i Maine i s'ha advertit que en alguns punts del país arribarà a fer més fred que al planeta Mart. Les autoritats estan demanant precaució a la població i evitar en la mesura del possible els desplaçaments.

El Servei Meteorològic Nacional ha advertit que la tempesta que assota la costa est «s'intensificarà ràpidament i produirà vents forts i nocius, que possiblement resultin en arbres caiguts, talls d'electricitat i inundacions costaneres». Igualment, ha alertat de les grans onades i nevades que solen acompanyar aquest tipus de fenòmens meteorològics.

La previsió és que hi hagi fortes nevades a les costes de Geòrgia, Carolina del Sud i del Nord, fins a les platges de Maryland i Delaware. L'aeroport internacional JFK de Nova York ha reprès les seves operacions després de la tempesta.

Prem per veure més contingut per a tu