El Senat nord-americà tramitava a l'hora de tancar aquesta edició una proposició de llei per posar fi al tancament de Govern que ha paralitzat part de l'Administració nord-americana des de dissabte. L'acord permet el funcionament normal de les institucions públiques fins al 8 de febrer.

El portaveu demòcrata al Senat, Chuck Schumer, va anunciar un acord amb el seu homòleg republicà, Mitch McConnell, que inclou la demanda demòcrata d'afrontar la qüestió dels «somiadors», els 800.000 immigrants arribats als Estats Units de forma il·legal quan eren menors d'edat.

«Després de diversos contactes, ofertes i contraofertes, el líder republicà i jo hem aconseguit un acord. Votarem la reobertura del Govern per seguir negociant un acord global», va anunciar Schumer abans de la votació, que es va produir de matinada.

Una vegada aprovada formalment al Senat, la proposta passarà a la Cambra de Representants, on finalment es donarà el vistiplau a la proposta negociada per un grup de senadors immersos durant el cap de setmana en una negociació maratoniana.

El vicepresident nord-americà, Mike Pence, va expressar la seva satisfacció per l'acord aconseguit. «Estem encantats per la notícia que gràcies a la postura ferma adoptada pel president Trump i els republicans de la Cambra de Representants i del Senat ha arribat al final el tancament de Govern a Washington DC», va afirmar Pence des d'Israel, on es troba de visita oficial.

Paral·lelament, el vicepresident va afirmar que l'Ambaixada nord-americana es traslladarà de Tel Aviv a Jerusalem a finals del 2019, després de la decisió de Trump de reconèixer la ciutat santa com a capital de l'Estat hebreu.

«En les properes setmanes, el nostre Govern avançarà en el seu pla d'obrir l'ambaixada dels Estats Units a Jerusalem i l'ambaixada obrirà abans de final de l'any vinent», va dir el vicepresident dels Estats Units, en un discurs davant la Kneset, el Parlament unicameral israelià, amb seu a Jerusalem. «Jerusalem és la capital d'Israel», va assegurar.