05 de febrer de 2018
05.02.2018

Moren almenys 21 immigrants en un naufragi prop de Melilla

?Espanya i el Marroc busquen més possibles víctimes en conèixer que a l'embarcació hi viatjaven gairebé una cinquantena de persones ?La majoria dels cadàvers van ser traslladats al país alauita

05.02.2018 | 07:09
Salvament Marítim, durant un rescat d´immigrants en una foto d´arxiu.

Una portaveu de la Delegació del Govern va confirmar que el vaixell Sorolla va albirar dissabte a 4 o 5 milles de navegació una vintena de cossos surant al mar. La tripulació va donar avís a Salvament Marítim i es va activar el protocol d'actuació amb la participació dels Grups d'Especialistes en Activitats Aquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de Melilla. Una vegada a la zona van cooperar amb patrullers marroquins que igualment van acudir al lloc en tractar-se d'aigües de la seva competència. «De fet el Marroc s'ha fet càrrec dels cossos», va explicar una portaveu governamental.

Els corrents i l'estat del mar van determinar que s'havia de rastrejar una àmplia zona. Els GEAS van cooperar en la localització de cossos en un dispositiu que es va allargar fins a ben entrada la nit. De tornada a Melilla, les dues embarcacions GEAS participants en el dispositiu van albirar un altre cos que van extreure del mar i van traslladar cap a Melilla.

Espanya i el Marroc van buscar durant tot el dia d'ahir més cadàvers a la zona davant del Cap Tres Forcas (Marroc), ja que se sospita que la xifra de morts podria ser més gran, 47 segons l'ONG Caminando Fronteras.

Així, efectius dels Grups d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil de la Comandància de Melilla, amb un helicòpter de la Guàrdia Civil, van sortir des de primera hora per rastrejar la zona de naufragi en suport a patrulleres marroquines.

Helena Maleno, de l'ONG Caminando Fronteras, xifra els ocupants d'aquesta pastera en 47, dels quals es té notícia de la recuperació de 21 cossos, dels quals 20 van ser portats al Marroc en trobar-se a aigües de la seva competència. Fonts oficials no van poder aclarir si hi ha supervivents ni si es tractava d'una pastera naufragada, que presumiblement va sortir des de les properes costes del Marroc en direcció a Espanya, i el temps que podrien portar els cadàvers al mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook