25 de febrer de 2018
25.02.2018

Un sindicat de l'Ertzaintza reclama recuperar l'ús de les pilotes de goma

25.02.2018 | 00:49

El sindicat ESAN de l'Ertzaintza ha reclamat recuperar el model policial de resposta a altercats multitudinaris com els ocorreguts dijous passat a Bilbao, entre radicals de l'Athletic Club i de l'Spartak de Moscou, de manera que els agents antidisturbis puguin fer ús del llançament de pilotes de goma. «No pot ser que fem un cos a cos amb equips tàctics que pesen 25 quilos. No som operatius», ha indicat el secretari general de ESAN, Eneko Urkijo.

Ahir al migdia, centenars de persones es van concentrar a l'esplanada del camp de futbol de Sant Mamés, a la capital basca, en repulsa pels incidents que van protagonitzar dijous passats aficionats radicals de l'Athletic Club i de l'Spartak de Moscou. Van recordat a Inocencio Alonso, l'ertzaina que va patir un infart, que li va provocar la mort, mentre treballava en l'operatiu policial que intentava evitar els disturbis als voltants de l'estadi. Després de l'acte, Urkijo va reclamar un canvi en la manera de treballar de l'Ertzaintza, ja que, encara que Inocencio morís per un infart de miocardi, va recordar que es trobava treballant i que portava més de dotze hores exercint tasques antidisturbis, la qual cosa «no pot ser». De la seva banda, el secretari general del sindicat ErNE, Roberto Seijo, va avançar que aquesta organització de l'Ertzaintza sol·licitarà a l'Ajuntament de Bilbao que bategi amb el nom d' Inocencio Alonso la plaça on va morir l'agent.

De la seva banda, la consellera de Seguretat del Govern Basc, Estefanía Beltrán d'Heredia, va destacar vocació de servei públic de l'agent mort en contraposició als que fan «bandera de la violència i la desraó i destrueixen el ben comú de la convivència». En aquest context, va expressar en nom del Govern Basc el «dolor i consternació» per la mort d'Alons «en acte de servei», deprés que «un partit de futbol es va veure alterat pels que volen minar la convivència».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook