El president de Ciutadans, Albert Rivera, va advertir ahir que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, «haurà de dimitir» si no és capaç de demostrar que realment va cursar el màster en Dret Autonòmic de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) de Madrid i que va aprovar totes les assignatures.

Segons va publicar ahir Eldiario.es, la presidenta madrilenya va cursar el màster en Dret autonòmic i, segons documentació a la qual ha tingut accés aquest mitjà, una funcionària que no treballava en el servei de postgrau va canviar la nota de «no presentat» en dues assignatures a «notable» dos anys després de matricular-se i sense intervenir nova matrícula.

«Si la senyora Cifuentes, en connivència amb una funcionària o amb un professor, ha pogut cometre un delicte de falsificació d'un document, d'una avaluació pública, haurà de dimitir», i si «demostra que es va matricular i aprovar les seves assignatures, doncs llavors res», va dir Albert Rivera en declaracions a Cuatro.

En la mateixa línia, la portaveu de Podem a l'Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huerta, va assegurar ahir que demanaran la dimissió de Cifuentes si no aclareix la suposada falsificació, una cosa que és, al seu parer, «el colofó a una trajectòria d'irregularitats» del PP.

El Grup Parlamentari Socialista a l'Assemblea de Madrid va registrar ahir una sol·licitud de compareixença al Ple de la presidenta de la Comunitat de Madrid per la suposada falsificació de les seves notes i va assegurar que demanarà la seva dimissió si no ho aclareix.

Per altra banda, el rector de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC), Javier Ramos, va verificar ahir que Cifuentes va aprovar les assignatures del màster de Dret que va cursar al centre i que el que es va produir va ser un «error de transcripció de les notes». El rector va explicar que va obtenir dues qualificacions de «notable» i que en sol·licitar l'expedient del títol, es va comprovar que en gravar les notes no s'havien registrat.