El president del Govern, Pedro Sánchez, va descartar reformar el sistema de finançament en el temps que queda de legislatura però va anunciar que negociarà millores econòmiques per a cadascuna de les comunitats autònomes. Aquest anunci va arribar al Senat en el primer control parlamentari a què se sotmetia Sánchez a les Corts.

Davant una pregunta de la senadora de Coalición Canaria María del Mar del Pino Julios sobre el compromís del nou Executiu amb l'agenda canària, Sánchez va admetre que el seu Govern no podrà «renovar» el sistema de finançament autonòmic en els dos anys que queden de legislatura.

«Però sí que farem millores per a totes les comunitats autònomes fins a la convocatòria de les noves eleccions», va assegurar el president del Govern en la seva rèplica, en la qual es va comprometre amb l'actualització de l'estatut d'autonomia de les illes, que va dir que espera que estigui enllestit per a finals d'any.

Sánchez va reiterar que manté la «mà estesa» cap a Canàries com li va fer arribar al president de les illes, Fernando Clavijo, també de CC. Així, va posar en valor que mitjançant contractes bilaterals es podran desbloquejar qüestions pendents que tenia l'Executiu del PP amb Canàries. De la seva banda, la senadora canària va posar l'accent que la seva formació afavoreix la governabilitat d'Espanya.