Segueix-nos a les xarxes socials:

La UE imposarà a partir de demà aranzels a productes dels EUA per 2.800 milions

Entre les importacions gravades hi haurà les de suc de taronja, whisky, tabac, motos o mantega de cacauet

La Unió Europea imposarà a partir de demà aranzels addicionals per valor de 2.800 milions d'euros a una llista de gairebé 200 productes procedents dels Estats Units -com suc de taronja, whisky, tabac, texans, motos o mantega de cacauet - en resposta als impostos que el president dels EUA, Donald Trump, va decidir aplicar a les importacions d'acer i alumini del bloc comunitari.

La Comissió Europea va informar en un comunicat que el reglament pertinent es publicarà avui al Diari Oficial de la UE i entrarà en vigor demà. En concret, s'aplicarà un aranzel del 25% a tots els productes inclosos a la llista, excepte a la importació de cartes, per a les quals el gravamen serà del 10%.

D'aquesta manera, Brussel·les exercitarà el dret a adoptar mesures equivalents a la decisió de Washington amb uns aranzels addicionals sobre les importacions nord-americanes per valor de 2.800 milions d'euros. No obstant això, els EUA imposen gravàmens a les importacions d'acer i alumini europeus per valor de 6.400 milions d'euros.

En aquest sentit, la UE no pot imposar aranzels sobre nous productes nord-americans per compensar l'impacte restant (3.600 milions d'euros) fins d'aquí a tres anys o des del moment en què l'OMC declari que la decisió de Trump és contrària a les seves regles. «Nosaltres no volíem estar en aquesta posició, però la decisió unilateral dels EUA no ens deixa més opcions», va dir la comissària de Comerç, Cecilia Malmström.

Prem per veure més contingut per a tu