Dos palestins van morir i un va resultar greument ferit com a conseqüència d'una explosió en un edifici a la Franja de Gaza. Les víctimes van ser Ahmed Mansur Hassan, de 35 anys, i el seu fill, Luai Ahmed Mansur Hassan, de 13, que es trobaven a la Torre de la Unitat de Gaza. Els mitjans de comunicació israelians van assegurar que l'home era membre de les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, braç armat de Hamàs, concretament d'un comando de llançament de coets, i que estava preparant un projectil quan es va produir una explosió accidental.

L'explosió va tenir lloc només hores després que s'acordés un alto el foc entre l'Exèrcit israelià i els grups armats palestins després de centenars de projectils llançats sobre Israel pels palestins i diversos bombardejos hebreus que van causar la mort de de dos adolescents.

Aquesta escalada, que va poder ser frenada gràcies a la mediació internacional entre les parts en conflicte, és un dels pitjors episodis de violència des de la guerra de Gaza de 2014. De fet, el Ministeri de Sanitat de Gaza va informar d'importants danys a la seu del Ministeri al barri de Katiba, a Ciutat de Gaza: una ambulància destruïda, nou danyades, tres camions de subministraments mèdics danyats, dos vehicles més malmesos i danys significatius a la pròpia seu que van provocar la suspensió del servei d'ambulàncies.