Segueix-nos a les xarxes socials:

Les dues Corees inauguren una oficina d'enllaç permanent al Nord

El centre estarà obert les 24 hores del dia i fomentarà els intercanvis entre els dos països

Corea del Sud i Corea del Nord van inaugurar la seva oficina d'enllaç conjunta a la ciutat nord-coreana de Kaesong amb l'objectiu de fomentar els intercanvis i el contacte intercoreà, segons va anunciar el Ministeri d'Unificació sud-coreà. L'oficina, a la inauguració de la qual van assistir mig centenar de representants dels dos països, s'emmarca en l'acord assolit a la cimera de l'abril passat pel president sud-coreà, Moon Jae In, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i té com a objectiu obrir un canal de comunicació que permeti facilitar la cooperació intercoreana en diversos fronts.

En aquest sentit, segons va explicar el Ministeri d'Unificació sud-coreà, l'oficina estarà oberta les 24 hores del dia i en ella estaran destinats 20 oficials sud-coreans i entre 15 i 20 nord-coreans.

El viceministre d'Unificació sud-coreà, Chun Hae Sung, exercirà com a codirector de l'oficina al costat del seu homòleg nord-coreà, el vicepresident del Comitè per a la Reunificació Pacífica de la Pàtria de Corea del Nord.

Per altra banda, representants dels dos països van mantenir converses a nivell militar al costat nord-coreà del llogaret de la treva de Panmunjom dins de la zona desmilitaritzada que es van prolongar durant 17 hores entre dijous i divendres, va informar el Ministeri de Defensa sud-coreà.

Durant les converses, les parts van discutir un acord militar que es preveu que sigui signat per Moon i Kim a la seva tercera cimera, prevista per a entre dimarts i dijous de la setmana que ve.

Prem per veure més contingut per a tu