Segueix-nos a les xarxes socials:

May avisa els conservadors que les divisions poden acabar amb el Brexit

Un diputat del partit de la primera ministra presenta una qüestió de confiança contra la mandatària

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va advertir els seus col·legues del Partit Conservador, reunits en un conclave nacional, que les divisions internes entorn de l'acord per abandonar la UE podrien catapultar el Partit Laborista al Govern i acabar amb el Brexit, responent així a les maniobres per acabar amb el seu lideratge. May va pronunciar el discurs de clausura del congrés general que el Partit Conservador va celebrar a Birmingham, l'objectiu del qual era posar el focus en les polítiques del Govern però que finalment ha servit de plataforma per als que qüestionen la capacitat de la primera ministra per capitanejar el Brexit.

S'esperava que la mandatària respongués a les dures crítiques llançades el dia anterior pel seu exministre d'Exteriors Boris Jonhson, que la va acusar d'«enganyar» els britànics per dir que Chequers, com es coneix el pla per al Brexit, és l'única opció, i va assegurar que hi ha «alternatives», encara que no les va detallar.

La cap de Govern no va decebre. Va irrompre a l'escenari ballant al ritme de Dancing Queen i, després d'un breu capítol de bromes, es va endinsar en un discurs el missatge essencial del qual va ser la unitat. May va treure importància a les diferències dins del Partit Conservador sobre el Brexit, perquè ja n'hi ha hagut sobre altres qüestions, si bé va instar els seus a no obrir diferències insalvables: «No hem de ser un partit que es perdi en la ideologia, sinó que es fon en principis sòlids. Seguretat, llibertat i oportunitats».

Per altra banda, el diputat conservador James Duddridge va anunciar que ha presentat davant el grup parlamentari del Partit Conservador una qüestió de confiança contra May com a líder de la formació política, una iniciativa que podria fer fora la cap de Govern de Downing Street.

Paral·lelament, la líder del Partit Unionista Democràtic (DUP) d0Irlanda del Nord, Arlene Foster, va recordar a May que la seva «línia vermella» per al Brexit és que la província no quedi aïllada.

Prem per veure més contingut per a tu