El president dels Estats Units, Donald Trump, va amenaçar d'incrementar l'arsenal nuclear dels Estats Units si Rússia no se cenyeix al Tractat de Forces Nuclears d'Abast Intermedi (INF). Aquest acord es va assolir entre Washington i Moscou el 1987 durant l'Administració de l'expresident Ronald Reagan per abolir els missils nuclears d'abast intermedi. Les paraules del magnat, que va alertar que les autoritats russes no s'estan cenyint a aquest tractat, busquen augmentar la pressió també sobre el Govern de la Xina.

En tot cas, el president rus, Vladímir Putin, es reunirà amb el seu homòleg nord-americà a París aprofitant la celebració del centenari del final de la Primera Guerra Mundial que tindrà lloc el proper 11 de novembre, segons va anunciar el Kremlin. L'assessor d'afers internacionals de la Presidència russa, Yuri Ushakov, va assenyalar que al final dels actes commemoratius del centenari del final de la Primera Guerra Mundial «els presidents celebraran una reunió bilateral».

El mateix Putin havia dit poc abans que esperava reunir-se amb el seu homòleg nord-americà aviat. «Seria útil continuar el diàleg directe amb el president dels Estats Units, sobretot en el marc dels esdeveniments internacionals que se celebraran pròximament, com, per exemple, el de París», va assenyalar Putin durant la seva trobada amb l'assessor de la Casa Blanca per a la Seguretat Nacional, John Bolton, a Moscou. El president rus va recordar que la seva reunió amb Trump a Hèlsinki el passat mes de juliol va ser «constructiva». Per la seva banda, Bolton va assegurar que «a Trump li encantaria reunir-se» amb Putin.