Corea del Nord va advertir que reactivarà les seves polítiques de desenvolupament nuclear si els Estats Units no aixequen les sancions econòmiques imposades contra el seu règim com a part del paquet de mesures recíproques que Pyongyang porta demanant des que es van iniciar les negociacions sobre la desnuclearització de la península de Corea.

El Ministeri d'Exteriors de Corea del Nord va assenyalar que Pyongyang podria optar per revertir la decisió de paralitzar el desenvolupament del seu arsenal nuclear i tornar a engegar-lo. El Ministeri d'Exteriors nord-coreà va assegurar que «la millora de les relacions i les sancions són incompatibles». «Els Estats Units creuen que les sancions i la pressió porten cap a la desnuclearització. No podem evitar riure davant una idea tan estúpida», van afirmar.

Corea del Nord va explicar que l'aixecament per part de Washington de les sancions econòmiques seria la resposta adequada a les «mesures proactives i de bona fe» -una referència directa a la seva suspensió de manera unilateral de les seves proves de míssils balístics i nuclears- que ha dut a terme Pyongyang.

Lluny d'això, la resposta de Washington ha estat reprendre unes maniobres militars a petita escala amb Corea del Sud que tots dos països van decidir ajornar per donar una oportunitat a les negociacions de pau amb Corea del Nord. La nova ronda d'exercicis es farà prop de la ciutat de Pohang i no té fixada data exacta.