Segueix-nos a les xarxes socials:

Iglesias: «Podem tenir eleccions abans del que molts s'imaginen»

La ministra portaveu deixa entreveure que el Govern es planteja prorrogar els actuals pressupostos

Iglesias: «Podem tenir eleccions abans del que molts s'imaginen»europa press

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va considerar que «no és impossible, però és molt difícil» aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat i «pot haver-hi eleccions molt aviat», fins i tot abans dels comicis municipals del mes de maig. Iglesias es va preguntar si «té sentit que un Govern que té 84 diputats al Congrés governi amb la Mesa del Congrés controlada per PP i Ciutadans, i va defensar que és «molt difícil» i que «el més sensat seria fer eleccions».

Així, tot i que va admetre que «la clau» la té el president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar que «sospito que la pressió serà tanta que podem tenir eleccions generals molt abans, molt abans del que molts s'imaginen». El líder de Podem va indicar que, encara que l'Executiu vulgui «governar per decret», «una cosa és voler i una altra cosa és poder», i va assenyalar que «no té gaire estabilitat un Govern que no té majoria per tirar endavant uns pressupostos» i que compta amb el menor suport parlamentari registrat fins a la data.

Per part seva, la portaveu de l'Executiu, Isabel Celaá, va destacar que Iglesias és «lliure de fer consideracions» sobre la necessitat o no d'avançar les eleccions generals, però va ser taxativa en afirmar que el Govern no se sent «ostatge de cap opinió» i continuarà treballant per tirar endavant els pressupostos.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá va dir que el Govern compta amb temps per aconseguir acords que permetin tirar endavant els Comptes del 2019, i va matisar que si bé són «prou modestos» com per acceptar consells d'altres forces polítiques, no són «ostatges de cap opinió». «L'agenda és pròpia i marquem els temps», va afegir. En tot cas, va matisar que, arribat el moment, «es farà el que sigui procedent», deixant entreveure que podrien prorrogar els actuals pressupostos.

Prem per veure més contingut per a tu