15 de desembre de 2018
15.12.2018
Diari de Girona

Absolen un home d'abusar d'una nena d'11 anys perquè semblava més gran

L'Audiència de Madrid pensa que l'acusat no podia pensar que la menor no tenia edat per tenir relacions consentides

15.12.2018 | 01:09
Absolen un home d'abusar d'una nena d'11 anys perquè semblava més gran

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt un home de 25 anys acusat d'abusos sexuals a una nena d'11 en un parc perquè va pensar que era major de 13, edat a partir de la qual es podien tenir relacions consentides en el moment dels fets. «L'acusat no va pensar, no tenia raons per pensar i, per tant, no es va plantejar que pogués tenir menys de 13 anys», assenyala la sentència.

La Fiscalia demanava per a l'home 9 anys de presó per un delicte d'agressió sexual a una menor de 13 anys, però l'Audiència l'ha absolt en dues ocasions, ja que el Tribunal Suprem va anul·lar la primera sentència i va demanar al tribunal que expliqués perquè l'home no havia intentat aclarir la veritable edat de la menor.

Segons els fets provats en aquesta segona resolució, de finals de setembre, el 15 d'agost de 2014, quan l'acusat i la nena passejaven els seus gossos en un parc de Madrid, van entaular conversa uns minuts i després van buscar «un lloc propici on, tots dos de mutu acord i amb la conformitat de la menor, van mantenir relacions sexuals». «No s'ha provat que l'acusat, de 25 anys en la data dels fets, conegués l'edat de la menor, donada la naturalitat en la forma d'actuar i l'aparença externa de la mateixa, no va pensar que aquesta pogués tenir menys de 13 anys, no plantejant-se en cap moment, donada la rapidesa amb la qual van succeir els fets, esbrinar l'edat de la menor, a la qual no coneixia anteriorment», s'apunta a la sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit