L'Audiència Provincial de Salamanca va condemnar a tres anys i quatre mesos de presó un home de 67 anys, A.G.M, pels delictes d'abusos sexuals i d'exhibicionisme als quals va sotmetre la seva neboda durant deu anys, de 2002 al 2012. La decisió, contra la qual es pot interposar recurs d'apel·lació, també contempla no poder apropar-se a la denunciant, la indemnització de 8.000 euros i el pagament de les costes per al condemnat.

Així mateix, el document recull que, a la denúncia presentada el 13 de desembre de 2016, la víctima anava acompanyada per la seva germana, tretze anys més gran, qui també va informar d'«altres» fets suposadament comesos pel seu oncle però que ja han prescrit.

En referència als fets sobre la menor d'elles, pels quals ha estat jutjat, la sentència apunta que l'home treballava a finques -primer a Valdunciel i després a Pedroso de la Armuña- com a treballador agrícola i que les nenes, nascudes el 1983 i 1996, acudien a l'habitatge del seu oncle i de la seva àvia al camp en períodes de vacances i alguns caps de setmana.

Allà, el 2002, quan la neboda tenia uns sis anys, l'home va començar amb els abusos i l'exhibicionisme que es van repetir en diferents moments al llarg dels anys, fins al 2012, uns episodis que van tenir lloc també davant d'amigues de la menor. En concret, la sentència el condemna a dos anys i mig de presó per abusos i altres deu mesos per exhibicionisme.